Четвер, 19.09.2024, 09:42
Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Жовтень » 30 » Як живеш, першокласнику?
20:07
Як живеш, першокласнику?
Ось і друга школа, ось і перший клас!

Життя цікаве чекає з Оленою Вікторівною нас!

          У нашому першому класі, працюючи у вересні – жовтні над проектом «Мій родовід», діти розпитували батьків про значення і походження своїх імен, про те, де народилися їхні найближчі родичі, як склалося їхнє життя. Це допомогло їм більше дізнатися про свою сім’ю, родину, родини учнів нашого класу, національну культуру. Потім учні малювали родове дерево та проводили його презентацію.  





      У нашій шкільній родині першого класу є традиції та звичаї. Одна із них – Осіння ярмарка – розпродаж  смачненьких пирогів,   фруктів та  овочів, принесені з дому і приготовленими разом з батьками. Створювалася можливість не лише ближче познайомитися і подружитися з однокласниками, що сприяло до більшої згуртованості класного колективу, а й краще пізнати себе. Олена Вікторівна, батьки класу та учні першокласники  відзначили значимість групової співпраці, що навчило їх не тільки демонструвати власні таланти, а й працювати в команді разом з батьками, учнями  та вчителем на спільний результат.




             Творча група вчителів початкової школи, учнів та батьків розуміє, що знання, вміння та навички учнів мають сенс лише тоді, коли фізичний стан дає змогу їх реалізувати. Тому, в нашій школі, працюючи за програмою «Школа здоров’я і розвитку дитини», ми намагаємося подолати розрив між іншими видами навчальної діяльності школярів у нинішній системі освіти. 

               Високу оцінку діяльності школи і програмі дають батьки. Вони відмічають бажання дітей залучати їх до оздоровчих заходів класу й школи з метою формування здорового способу життя. На таких заходах особливу увагу звернено на вивчення психологічних особливостей зростання й розвитку дитини, що дає змогу своєчасно індивідуалізувати методи навчання й виховання згідно їх психофізіологічними можливостями, інтересами й нахилами до того чи іншого виду навчальної чи творчої діяльності. Анкетування, яке проводилось серед батьків, засвідчило:

-          100% батьків вважають, що потрібно приділяти увагу і знаходити в навчальному процесі час на оздоровлення дітей;

-          67% дітей подобаються заняття фізичними вправами, і це стало їхньою звичкою;

-          54% батьків вважають, що програма допомагає їм у вихованні дитини;

-          у 56% дітей покращився стан здоров’я;

-          у 60% заняття фізичними вправами запобігають розвитку хронічних захворювань;

-          на думку батьків, програма «Здоров’я» сприяє і психічному розвитку дитини;

-          у 45% дітей покращилися увага, пам’ять, сприйняття інформації;

-          57% засвідчили, що діти стали серйозніше ставитися до здорового способу життя.

Категорія: Новини про школу | Переглядів: 655 | Додав: Директор | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]